* @GNU General Public License */ // no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // register the handler $mainframe->registerEvent( 'onPrepareContent', 'plgInsertHTMLEditorButton' ); function plgInsertHTMLEditorButton( &$row, &$params, $page ) { global $mainframe; $pattern = '/\{HTML\}(.*?)\{\/HTML\}/i'; // match {HTML}...{/HTML} case no sensitive, execute php in string replace // Security $acl =& JFactory::getACL(); if( $acl->getAroGroup($row->created_by)->id >= 23 || $acl->getAroGroup($row->modified_by)->id >= 23 ) $row->text = preg_replace_callback( $pattern, 'IHEBP_decodehtmlspecialchars', $row->text ); } function IHEBP_decodehtmlspecialchars( $match ) { $match[1] = str_ireplace( "
", "\n", $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("<",">"), array("<",">"), $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("{apos}","{quot}","{amp}"), array("'","\"","&"), $match[1] ); return $match[1]; }

(RGH) op Xbox 360 Slim (Trinity moederbord)

RGH op Xbox 360 Slim (Trinity moederbord)

In deze handleiding gaan we een RGH uitvoeren op een Xbox 360 Slim.
Wat je als eerst moet controleren is of de dashboard van de Xbox 360 lager is dan 15574.
Is deze hoger, dan is het tijdelijk niet mogelijk om een RGH uit te voeren.
Is deze lager, dan 15574 dan is het dus mogelijk om een RGH uit te voeren.

Wat heb je nodig

Soldeerbout
Tin & Flux
Soldeer ervaring (Heb je geen soldeer ervaring, Laat het dan door een professional doen)
Xbox 360 Slim (Dashboard lager dan 15574)
Nand-X & Coolrunner
J-Runner

Tijd om te beginnen aan de RGH!
Haal als eerste de hele xbox 360 uit elkaar tot aan het moederbord, hoe dit moet kan je hier zien.
Wanneer je bij het moederbord bent is het tijd om de Nand-X kabels te gaan solderen.
Soldeer de juiste kleuren op de onderstaande punten.

Nand-x SLIM install

Nadat je dit gedaan hebt, moet je eerst controleren of alles netjes gesoldeerd is en de soldeerpunten elkaar NIET raken, als je dit gecontroleerd hebt moet je niet vergeten om het RF board (De printplaat waar de Power led in zit) nog aan te sluiten op de xbox 360.
Als je het bovenstaande allemaal gedaan hebt kan je de Nand-x is aansluiten op de zojuist gesoldeerde draden, daarna de voeding aansluiten op de xbox.
LET OP de xbox 360 NIET opstarten, dit kan je Nand-X kapot maken!!

Nu start je het programma J-Runner op en druk je bij “Tools” op “Get mb type” nu zal J-Runner aangeven welke type moederbord je Xbox heeft.
Vervolgens druk je op “Read Nand” nu zal het programma twee keer de nand van je xbox uitlezen, bewaar deze nand dumps heel goed!! Nadat het uitlezen klaar is druk dan op de knop “Nand Compare” en kijk of de nands overeenkomen. Komen ze niet overeen controleer dan je soldeerpunten en lees dan de nand 2 maal opnieuw uit. De nands MOETEN overeen komen, doen ze dit niet ga dan NIET verder tot ze wel overeenkomen!

Krijg je tijdens het uitlezen van de nand een error die aangeeft “Bad Block” let er dan op dat het programma deze “Bad Block” uit zichzelf Re-mapped.
Worden ze niet ge-re-mapped, ga dan vooral NIET verder zonder eerst je soldeer werk te controleren en probeer het daarna opnieuw.
Worden ze wel ge-re-mapped dan hoef je, je nergens zorgen om te maken. Dit word in het zwarte venster aangegeven met de melding "Badblock(s) re-mapped".

Nadat het uitlezen voltooid is druk je op “Create ECC” en daarna op “Write ECC”, nu word er een Glitch image naar de xbox 360 geschreven, hiermee kunnen we de “Key” van de xbox 360 uitlezen.
Wanneer het schrijven van de “ECC” voltooid is, word het weergegeven in het kleine zwarte scherm van J-Runner, hier staat dan Succes / Done.

Nu het bovenstaande gebeurt is, is het tijd om alles weer los te koppelen en de Nand-x draden weer los te solderen.

Nu nog even de TX Coolrunner programmeren, dit kan via het programma J-Runner. Sluit de TX Coolrunner aan op de Nand-x  via de speciale kabel die hiervoor gemaakt is, vergeet niet de TX Coolrunner in de programmeer stand te zetten!! Start daarna J-Runner op en kies hier voor Flash Coolrunner daarna krijg je een aantal opties, kies hier voor Trinity. Krijg je geen opties te zien en zie je wel het bericht "Done / Succes" staan dan heeft J-Runner het onthouden welke moederboard jouw Xbox heeft. Wacht nu op de melding dat het succesvol is afgerond. Zet daarna de TX Coolrunner weer in de normale stand (NOR stand).

TX Coolrunner

Nadat alles weer losgekoppeld / gesoldeerd is, gaan we de "Coolrunner" in de xbox 360 solderen.
Gebruik hiervoor de onderstaande afbeeldingen.

TX Coolrunner install 1

TX Coolrunner install 2

TX Coolrunner install 3

TX Coolrunner install 4
Alternatieve B punt voor de xbox 360 slim Trinity (FT3N2) !!

TX Coolrunner install 5

Nu het solderen klaar is, raad ik je aan om nog even alle soldeerpunten na te controleren voor de zekerheid. Zet vervolgens de xbox 360 terug in zijn ijzeren casing, maar schroef hem nog niet vast.
Sluit nu de xbox 360 weer aan op de tv en start hem vervolgens op, wacht nu tot hij opgestart is en je het Xell menu in beeld krijgt (Blauw beeld met tekst).

Xell screen

Schrijf vervolgens de hele code over die staat bij “Your CPU Key” raak deze code NIET kwijt, save dit in een bestand met de naam cpukey.txt en bewaar deze samen met je nanddump op een veilige plaats.

Tijd om dan nu de gehackte image te maken voor je xbox 360. Start J-Runner op en blader in het “Source” veld naar een van je nand dumps en vul bij het veld “cpu key” de code in die je net gesaved had in “cpukey.txt”. Stel daarna het volgende in:

J-runner settings

Als je bij “Dash Version“ geen dashboard versies ziet staan, moet je op “Add Dash” drukken en dan de gewenste dashboard versie aanvinken, deze wordt vervolgens gedownload en is daarna te gebruiken. Klik vervolgens op “Launch.ini Options” en vink hier de zelfde opties aan als in het bovenstaande plaatje en vergeet niet om het zelfde bij “Default” in te vullen als dat in de afbeelding staat. Druk daarna op ”Save Settings” en op “Create”. Als je dit allemaal gedaan hebt is het tijd om de gehackte image te maken en te schrijven naar de nand van de xbox 360. Druk op “Create Image” en als er wordt gevraagd om welke moederboard kies dan voor Trinity. De image is nu aangemaakt en staat in de folder waar J-Runner zich bevind. Kopieer daarna het nieuwe bestand (vaak heet dit “updflash.bin”)wat zojuist is aangemaakt naar een usb stick die geformateerd is al fat32. Stop de usb stick in een usb poort van de xbox 360 en start de xbox 360 op via Eject, de xbox start nu op in het Xell menu dus het blauwe scherm.  De Xbox 360 zal over een paar tellen beginnen met het flashen van de zojuist gemaakte image, druk de xbox NIET UIT tijdens deze stap! Doe de xbox 360 pas uit als je de melding ziet “Image written, Shut down now!” Als dit gelukt is, heeft de xbox 360 nu een gehackte image en is hij voorzien van een RGH.

Download Tutorial & ik zijn op wat voor manier dan ook niet verantwoordelijk voor wat er met je Xbox 360 gebeurt, dit doe je dus op eigen risico !!

Retro systemen

Leden : 105178
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 5263100