* @GNU General Public License */ // no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // register the handler $mainframe->registerEvent( 'onPrepareContent', 'plgInsertHTMLEditorButton' ); function plgInsertHTMLEditorButton( &$row, &$params, $page ) { global $mainframe; $pattern = '/\{HTML\}(.*?)\{\/HTML\}/i'; // match {HTML}...{/HTML} case no sensitive, execute php in string replace // Security $acl =& JFactory::getACL(); if( $acl->getAroGroup($row->created_by)->id >= 23 || $acl->getAroGroup($row->modified_by)->id >= 23 ) $row->text = preg_replace_callback( $pattern, 'IHEBP_decodehtmlspecialchars', $row->text ); } function IHEBP_decodehtmlspecialchars( $match ) { $match[1] = str_ireplace( "
", "\n", $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("<",">"), array("<",">"), $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("{apos}","{quot}","{amp}"), array("'","\"","&"), $match[1] ); return $match[1]; }

TUTORIAL: Updaten vanaf 3.55 of lager naar de nieuwste CFW's (REBUG en Rogero)

Omdat er vraag naar was, zet ik hier even een makkelijk te volgen tutorial neer. Dit is een herschreven en vertaalde versie van verschillende tutorials bijeen van ps3hax. De bronnen kan je terugvinden op het einde van de tutorial.


!Let op! Voor deze tutorial mag je officiële systeemversie niet hoger zijn dan 3.55!

Benodigdheden:

- USB-stick geformatteerd in FAT32

- PS3 met 3.55 OFW of lager (anders is er een hardwareflasher nodig)

 

STAP 1: ZEKERHEID

Als er nog een game in de PlayStation zit, haal je deze eruit. Er bestaat een mogelijkheid dat je PlayStation de update doet vanaf de game in plaats van vanaf de USB-stick.

STAP 2: DOWNLOAD DE GEWENSTE FIRMWARE

  • REBUG 4.30.2 :  Link
    Let
    op! Dit is geen directe downloadlink. Team Rebug heeft liever dat er geen direct links worden verspreid.
  • ROGERO 4.40 v1.03 : Link

Opmerking: Als deze links ooit uitgeput geraken, kan je ze googlen en dan conctroleren of ze wel echt zijn. Dit kan met PS3PUPCHECK (Link). Selecteer gewoon het gedownloade PUP bestand en kijk dan welke Firmware het is, en of hij wel echt is. Zo wordt e nooit meer bedrogen bij het installeren en downloaden van firmwares.

STAP 3 :  KMEAW (of een andere firmware die compitabel is met QA Toggle o.a. rogero 3.55) en QA Toggle

Deze stap kan overgeslagen worden als men al op 3.55 zit.


Als het PUP-bestand gedownload is, kan je ook dit bestand verifiëren met de PUPChecker. Plaats het PUP-bestand daarna in de map PS3/UPDATE in de root van je USB-Stick onder de naam PS3updat.PUP Daarna moet je Toggle QA installeren (Link) via de 'install package file' functie, nadat je deze in de root van de USB-Stick geplaatst hebt. Run daarna QA Toggle, hierbij zou je ene paar beeps moeten horen. Ga daarna met je controller op network settings staan, en voer daar de volgende code in :  L1 + R1 + L2 + R2 + L3 + pijltje naar beneden. Nu zou er een nieuwe category moeten bijkomen met debug settings. Als dit verschijnt is het dehashen met QA Toggle geslaagd.

STAP 4 : INSTALLEREN VAN JE NIEUWE CFW


Steek je USB-Stick terug in je PC en maak hem leeg. Daarna plaats je het gedownloadde PUP-Bestand uit stap 2 in 
PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP. Het gedownloadde bestand hernoemen kan nodig zijn.

 STAP 5 : DE LAATSTE LOODJES

In tegenstelling tot het spreekwoord is deze stap helemaal niet zwaar. Ga naar de settings kolom en selecteer dan system update. Daarna kies je voor het externe medium. LET OP! Er mag hier nog altijd geen game in de reader zitten. Hierna moet je gewoon de setup volgen. Als de setup geslaagd is, start de PS3 opnieuw op, en zit je op 4.30/4.40 CFW!

Voor diegenen die willen updaten vanaf een andere 4.21 of 4.30 CFW, kan gewoon updaten via het XMB-menu.

Berichten: 3 jaren 10 maanden geleden door JOBA #44859
JOBA's Avatar
Hallo,

Ik ben voornemens een nieuwe PS3 aan te schaffen (blauw, 12 gb). Kan deze nieuwe versie ook gesoftmod worden volgens de tutorial, of moet ik kijken naar oudere versies?

Bij voorbaat dank, grt, Peter.
Berichten: 4 jaren 1 week geleden door fbeo #44569
fbeo's Avatar
Als ik Jeroen's tutorial eerst heb uitgevoerd dan kan ik daarna niet meer op PSN. Kan ik na het uitvoeren van deze tutorial wel weer op PSN?
Berichten: 4 jaren 4 maanden geleden door omnissport #43910
omnissport's Avatar
beste

ik had een vraagje
ik zit momenteel met een ps3 met rogero 4.40 v 1.03
nu weet ik niet of er al een rogero 4.41 uit is maar bij rebug zowieso wel al kan ik rebug zomaar over rogero zetten of spoofer gebruiken op rogero en hoe zet ik de spoofer er dan op hoop dat er mij iemand kan helpen
alvast Bedankt

Retro systemen

Leden : 105178
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 5263077