* @GNU General Public License */ // no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // register the handler $mainframe->registerEvent( 'onPrepareContent', 'plgInsertHTMLEditorButton' ); function plgInsertHTMLEditorButton( &$row, &$params, $page ) { global $mainframe; $pattern = '/\{HTML\}(.*?)\{\/HTML\}/i'; // match {HTML}...{/HTML} case no sensitive, execute php in string replace // Security $acl =& JFactory::getACL(); if( $acl->getAroGroup($row->created_by)->id >= 23 || $acl->getAroGroup($row->modified_by)->id >= 23 ) $row->text = preg_replace_callback( $pattern, 'IHEBP_decodehtmlspecialchars', $row->text ); } function IHEBP_decodehtmlspecialchars( $match ) { $match[1] = str_ireplace( "
", "\n", $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("<",">"), array("<",">"), $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("{apos}","{quot}","{amp}"), array("'","\"","&"), $match[1] ); return $match[1]; }

True Blue - Installatie & Gebruik

!!! TRUE BLUE IS GEKRAAKT DOOR DUPLEX EN DAAROM IS HET DUS NIET MEER NODIG OM DE DONGLE AAN TE SCHAFFEN OF TE BLIJVEN OP DE TRUE BLUE CFW!!!!! TRUE BLUE EIGENAARS KUNNEN NU GEWOON OVERSTAPPEN NAAR EENGEWONE CFW EN HUN TB GAMES NOG ALTIJD BLIJVEN SPELEN !!!!!

 

Met de True Blue is het mogelijk om spellen welke firmware 3.60 of hoger verplichten, af te spelen op een Playstation 3 met daarop custom firmware 3.55. Om de True Blue dongel te gebruiken is een aangepaste custom firmware van Kmeaw nodig, welke je met deze tutorial zal installeren op je Playstation 3.

Benodigdheden:

  Instructie

  Installeren van de True Blue Custom Firmware

  De True Blue heeft een eigen custom firmware, welke ervoor zorgt dat de dongel het beste werkt met de Playstation 3. De firmware heeft dezelfde functionaliteiten als Kmeaw CFW 3.55. In de handleiding gaan we eerst terug naar de officiële firmware 3.55, zodat we zeker weten dat de handleiding veilig uitgevoerd wordt.

  Stap 1 - Officiële 3.55 firmware van Sony installeren

  Download de officiële 3.55 firmware van Sony hierboven. Pak vervolgens je USB Stick en maak daar een map aan, genaamd 'PS3'. Maak in de map 'PS3' vervolgende de map 'UPDATE'. Vervolgens plaats je daar de officiële firmware 3.55 van Sony in (Deze heet "PS3UPDAT.PUP").

  Ga vervolgens met je Playstation 3 naar het Recovery Menu en installeer de firmware. Indien je niet weet hoe je in het Recovery Menu komt, staat de uitleg onder stap 1.

  Na de update zal je Playstation 3 herstarten en staat de officiële firmware 3.55 erop!

  Hoe kom ik in 'Recovery Mode'?

  Zet de Playstation 3 uit. Zet hem vervolgens aan, maar houdt de POWER knop ingedrukt. Na ongeveer 15 seconden zal je Playstation 3 weer uitgaan. Zet hem vervolgens weer aan, en wacht tot je de twee piepjes achter elkaar hoort. Laat dan de knop los. Doe vervolgens de controller met de PS3 verbinden door een USB kabel en druk op de 'PS' knop om hem aan te zetten. Het 'Recovery Menu' zal nu verschijnen.

  Stap 2 - True Blue Custom Firmware 3.55 installeren

  Install a PackageIn deze stap gaan we True Blue Custom Firmware 3.55 installeren. Download de custom firmware hierboven en plaats deze op de volgende locatie van je USB Stick: 'PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP. PS3UPDAT.PUP is dan de True Blue custom firmware. De officiële firmware kan je verwijderen van de USB Stick.

  Ga nu weer naar Recovery Mode. Indien je niet weet hoe je daar komt, staat de uitleg onder stap 2.

  Wanneer de installatie van de custom firmware gelukt is, zie je in het 'Game Menu' de nieuwe functie 'Install Package Files' (zie afbeelding).

  Hoe kom ik in 'Recovery Mode'?

  Zet de Playstation 3 uit. Zet hem vervolgens aan, maar houdt de POWER knop ingedrukt. Na ongeveer 15 seconden zal je Playstation 3 weer uitgaan. Zet hem vervolgens weer aan, en wacht tot je de twee piepjes achter elkaar hoort. Laat dan de knop los. Doe vervolgens de controller met de PS3 verbinden door een USB kabel en druk op de 'PS' knop om hem aan te zetten. Het 'Recovery Menu' zal nu verschijnen.

  Stap 3 - Installeer True Blue firmware 2.3

  Download hierboven de True Blue firmware update 2.3. Pak dit bestand vervolgens uit en je hebt een PKG bestand. Plaats deze op een USB stick (of externe harde schijf) en stop deze in de Playstation 3. Ga vervolgens naar "Install Package Files" en installeer daar het PKG bestand. Vervolgens heb je de meest recente firmware update van de True Blue dongel geïnstalleerd.

  Gebruik van de True Blue dongel

  Om gebruik van de True Blue dongel te maken, is het belangrijk dat deze in de Playstation 3 zit voordat je deze aanzet. Deze mag er niet uitgehaald worden wanneer de Playstation 3 aan staat.

  True Blue zal de functies die je normaal met een custom firmware had behouden. Je kan dus gewoon homebrew afspelen en MultiMAN blijven gebruiken. De grote verandering is echter dat je nu ook spellen kan afspelen welke firmware 3.60 of hoger verplichten. Je moet hiervoor echter wel een "True Blue version" van het spel gedownload hebben, welke aangepast is om met de True Blue dongel te werken. De spellen kan je gewoon afspelen met MultiMAN.

  Berichten: 3 jaren 10 maanden geleden door bart83 #44864
  bart83's Avatar
  ik heb firmware 4.41 kan ik deze wel gebruiken en dan de ps3 firmware 3.55 erop zetten of kan ik nog helemaal niks?
  Tnx alvast
  Berichten: 5 jaren 2 maanden geleden door soulkain #37735
  soulkain's Avatar
  je kan via www.consolesupply.nl
  de dongle nog bestellen
  via ideaal
  of betalen als ie binnen komt onder rembours
  ze verkopen daar ook :
  Cobra usb
  true blue
  jb king dongle

  heb zelf bestelt was 64.99
  verzending is gratis
  Berichten: 5 jaren 4 maanden geleden door Puffeltje #36233
  Puffeltje's Avatar
  Jammer dat de link naar het verkooppunt niet meer actueel is. Weet iemand een ander verkooppunt? Afhalen heeft mijn voorkeur omdat ik erg slechte ervaringen heb gehad met vooruit betalen.
  Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door slimmie89 #35814
  slimmie89's Avatar
  Hoe zit dat dan met online spelen? Kan dit dan wel?
  Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door falcon017 #35638
  falcon017's Avatar
  En hoe zit dat met die error message, ik heb de true blue cfw geinstalleerd en daarna die update 2.5 uitgepakt en geopend en dan krijg ik die message dat die niet kan communicaten.
  Wat is de oplossing daarvoor dan?
  Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door J.Zonneveld #35636
  J.Zonneveld's Avatar
  Momenteel zit er een fout in de software van de True Blue dongel waardoor deze problemen kan veroorzaken. In de meeste gevallen werken alle spellen wel. Helaas is het niet mogelijk om contact op te nemen met de fabrikant...
  Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door ozzie1974 #35628
  ozzie1974's Avatar
  ja ik heb het zelfde probleem hoop dat het snel opgelost word krijg twisted metal niet aan de gang en ssx ook niet :blink: :(
  Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door shoukov #35627
  shoukov's Avatar
  bij het toepassen van de TB Update 2.5 krijg ik ook de volgende melding :

  ERROR: Unable to communicate with dongle!

  Multiman ziet de dongle overigens wel en blijkt ook te functioneren.
  Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door mdoa #35622
  mdoa's Avatar
  Help!?!
  Ik krijg bij stap 3:
  ERROR: Unable to communicate with dongle!
  Weet iemand raad?
  Berichten: 5 jaren 6 maanden geleden door ozzie-1974 #35184
  ozzie-1974's Avatar
  kan ik de cfw en multiman erop laten staan als ik true blue
  gebruik hier staat van niet

  Retro systemen

  Leden : 105178
  Artikelen : 1772
  Artikelen bekeken hits : 5263105