* @GNU General Public License */ // no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // register the handler $mainframe->registerEvent( 'onPrepareContent', 'plgInsertHTMLEditorButton' ); function plgInsertHTMLEditorButton( &$row, &$params, $page ) { global $mainframe; $pattern = '/\{HTML\}(.*?)\{\/HTML\}/i'; // match {HTML}...{/HTML} case no sensitive, execute php in string replace // Security $acl =& JFactory::getACL(); if( $acl->getAroGroup($row->created_by)->id >= 23 || $acl->getAroGroup($row->modified_by)->id >= 23 ) $row->text = preg_replace_callback( $pattern, 'IHEBP_decodehtmlspecialchars', $row->text ); } function IHEBP_decodehtmlspecialchars( $match ) { $match[1] = str_ireplace( "
", "\n", $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("<",">"), array("<",">"), $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("{apos}","{quot}","{amp}"), array("'","\"","&"), $match[1] ); return $match[1]; }

Mac OS X Snow Leopard op een Windows computer

Heb je te weinig geld voor een dure Mac, is een jailbreak eerder uit voor het Mac OS X besturingssysteem (of komt het ALLEEN uit voor de Mac) of vindt je Mac OS X gewoon vet, dan is deze tutorial zeker iets voor jou!

Werkt na deze tutorial gevolgd te hebben alles wat je met een Mac ook kan?             
Natuurlijk is het zo, dat als je de beste ervaring met Mac OS X wil hebben je toch echt een echt een Mac moet kopen. Maar zover ik weet werkt alles (zoals: Internet, AppStore, Mail, Audio, iTunes etc.). Wel kan het zijn dat sommige drivers of programma’s niet (optimaal) werken, is dat zo meld dat dan door een berichtje achter te laten.

Is dit ook mogelijk met andere besturingssystemen?
Absoluut. Bijvoorbeeld met Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X, Linux etc.

Benodigdheden:
VMWare + VMWare image (Mac OS Snow Leopard) (Torrent of Usenet)
Darwin Snow Legacy ISO (Alleen 64-bit en AMD gebruikers, bij 32-bit gebruikers werkt het al zonder dit bestandje!)
Een computer die ‘hardware virtualization’ ondersteunt (zo’n 90% van alle computers)
Geduld en een beetje kennis van computers

Stap 1:
Volg de installer voor VMWare die inbegrepen zit in het eerste pakket (VMWare + VMWare image). Uiteindelijk zal er gevraagd worden naar een serial, in sn.txt staan er enkele (Als je het product echt serieus wil gaan gebruiken koop dan altijd de software!). Waarschijnlijk zal een reboot benodigd zijn, doe deze dan ook!

Stap 2:
Na het opnieuw opstarten pak het bestand: Mac OS Snow Leopard.7z uit (via bijv. WinRar of 7-zip). Verplaats het naar je bureaublad


Stap 3:
Start VMWare Workstation, en klik op: file -> open. Ga naar de map die je net hebt uitgepakt in de vorige stap. Hier zit een .vmx file in, selecteer deze.

 

Stap 4:
Als het goed is krijg je nu een scherm met aan de rechter kant ‘Edit virtual machine settings', klik hier op. We gaan nu een paar instellingen aanpassen zodat Mac OS X optimaal gaat werken. Zie deze 2 afbeeldingen voor wat er moet worden aangepast.

st


Stap 6:
Dit is belangrijk maar alleen voor AMD en 64bit gebruikers! Pas darwin.iso (32bit) aan naar darwin_snow_legacy.iso (benodigdheid 2)


Stap 7:
Je bent nu klaar met het correct instellen van je ‘Workstation’. Je kan Mac OS X nu starten via ‘Power on this virtual machine’

Stap 8:
We krijgen nu deze melding, klik gewoon op ‘Ok’.


Stap 9:

We krijgen nu een bootscherm, klik op het scherm en beweeg met het pijltje naar rechts naar ‘Mac’ en klik op ENTER. Mac OS Snow Leopard start nu op, na ongeveer 2-5 min. is het als goed is opgestart. Je hebt nu Mac OS Snow Leopard 10.6.2 op je Windows computer! Via de updatefunctie kan je updaten naar de nieuwste versie.

Stap 10:
Je ziet dat alles in het Russisch is. Dit kan je wijzigen in de instellingen  en dan op het vlaggetje, hier kan je alles aanpassen. De gebruiker is: svp met wachtwoord: 123, dit kan je ook wijzigen in Instellingen. Een reboot of het uitloggen van het account is nodig voor het veranderen van de instellingen.

Berichten: 3 jaren 7 maanden geleden door keffer22 #45254
keffer22's Avatar
Als eerste moet je een Virtual Machine hebben, Ik raad je aan om VM Ware Player te pakken > my.vmware.com/web/vmware/free#desktop_en...ng/vmware_player/6_0 (of workstation (betaald))

Hierna download je de software:
pirateproxy.net/torrent/9012642/OS_X_Mav..._Retail_VMware_Image
Deze moet je installeren in VM ware

Als dit allemaal gebeurt is voer je deze update nog uit:
pirateproxy.net/torrent/9085330/OS_X_Mav....9_Official_AppStore

Vragen? stel ze gerust!
Berichten: 3 jaren 7 maanden geleden door svenie45 #45253
svenie45's Avatar
hallo, ik heb een windows 7 pc, en werk op mijn school soms met een mac.
ik hou van de inrichting en de functies, en een andere leerling heeft mij net een website gegeven waar je (volgensmij) hackintosh kan downloaden.
voor alle duidenlijkheid: ik heb zelf GEEN mac thuis (naar aanleiding van het laatste plaatje) en ik wil graag geen geld uitgeven. ik wil graag een GRATIS hackintosh
website www.hackintosh.com/
Berichten: 4 jaren 10 maanden geleden door rdb1983 #40201
rdb1983's Avatar
EDIT: Vraag is al beantwoord. Sorry :blush:
Berichten: 5 jaren 1 maand geleden door Timcard30 #38298
Timcard30's Avatar
Ik had gewoon een Mac OSX DVD gekocht en met nawcom's mod cd heb ik de Mac OSX DVD geopend en vervolgens geïnstalleerd, dan start je gewoon op in OSX, maar je raakt Windows wel kwijt als je het op dezelfde harde schijf installeert. Dit werkt beter dan in een virtuele machine maar je moet er wel voor betalen, maar dan heb je wel een legale installatie.
Overigens moet je bij het geheugen het aantal GB x 1024 invullen, 2GB is dus 2048MB
Berichten: 5 jaren 1 maand geleden door Devian #38173
Devian's Avatar
Ik doe helaas niets op Linux... maar OSX op PC leek me leuk om erbij te hebben, facetime en imessage werken natuurlijk alleen op OSX.
Berichten: 5 jaren 1 maand geleden door Hannibal1471 #38169
Hannibal1471's Avatar
Linux heeft mooie bootloaders. Dat wel.
Berichten: 5 jaren 1 maand geleden door Hannibal1471 #38168
Hannibal1471's Avatar
Ja, ik had het een paar weken geleden al geprobeerd maar het werkte niet. Alleszins niet naast windows en linux
Berichten: 5 jaren 1 maand geleden door Devian #38154
Devian's Avatar
VET!, ga het het in de weekend testen! Is dit nu ook DUAL boot? Dus dat er een keuze tussen Windows en OSX bij het opstarten? Werkt de Magic Mouse dan ook?
Berichten: 5 jaren 3 maanden geleden door tvl1996 #37171
tvl1996's Avatar
Operating system not found
Berichten: 5 jaren 5 maanden geleden door MisterT2006 #35760
MisterT2006's Avatar
Ben na het vlaggetje de weg kwijt ivm de russische taal.
Kan dus niet 123 de nederlandse taal krijgen.
Verder schijnt ie te werken selecteren in menu en dan enter.
Oeps na update doet ie niets meer.
Dus updaten lijkt me niet zo handig.
Heb zelf een AMD Athlon II 640 quadcore dus ja met het andere file werkt het.

Retro systemen

Leden : 105178
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 5263097