Spellen op een externe schijf plaatsen en afspelen

In deze tutorial gaan we spellen op een externe schijf plaatsen. Deze schijf formatteren we naar FAT, zodat je er ook nog andere bestanden op kan plaatsen.

Benodigdheden

  • Externe HDD
  • Je moet de tutorial 'Softmod voor elke Wii' gevolgd hebben en het 'Softmod Finish Pakket' op je SD kaart hebben staan.
  • Wii Back-ups
  • Internet verbinding op de Wii
  • Wii Backup Manager Versie:0.3.8 Build 61

Let op: Je moet het originele spel gekocht hebben en in bezit hebben om hem op een externe HDD te plaatsen. Anders is ben je illegaal bezig.

Nog geen externe harde schijf? Wij raden deze aan!

Prijzen verschillen betreft het geheugen. 500GB geheugen is goed voor meer dan 100 spellen. Ga je de externe HDD ook gebruiken voor andere doeleinden? Dan kan je altijd groter nemen! Deze tutorial werkt namelijk ook met 2TB!

Stap 1 - Wii Backup Manager

Download Wii Backup Manager hierboven en pak het bestand uit. Je hebt nu een map met verschillende bestanden. Open het bestand 'WiiBackupManager'. Vervolgens zal er een programma openen.

Nu gaan we de externe harde schijf formatteren naar NTFS. Indien de schijf al geformatteerd is, is dat niet nodig. Indien je geen belangrijke bestanden op de externe harde schijf hebt staan, raden we je wel aan om te formatteren. Is het een nieuwe harde schijf? Dan formatteer je hem ook even!

Ga naar 'Tools' (bovenaan) en druk op 'Format drives...'. Vul vervolgens bij 'Drive' de harde schijf in (welk slot deze zit) en bij 'New file system' vul je 'NTFS' in. Daarna druk je op 'Start' en kies 'Yes'. De schijf wordt nu geformatteerd. Na het formatteren krijg je een melding, namelijk 'Format complete'.

Druk nu op het tabblad 'Drive 1'. Vervolgens vul je bij 'Inactive' de externe harde schijf in, bijvoorbeeld 'E', indien deze in slot E zit. Ga vervolgens naar het tabblad 'Files' en druk op 'Add'. Zoek nu het spel dat je op de externe schijf wilt plaatsen. Vink vervolgens het spel aan en druk op 'Transfer'

Wii Backup manager. Wii Backup Manager

Het spel wordt nu naar de externe HDD verplaatst. Dit kan even duren.

Stap 2 - Spel afspelen met Configurable USB Loader

WiiNadat het spel erop staat, kan je de externe harde schijf uit je computer halen en in je Wii stoppen. Je moet hem in het USB Slot aan de rechter kant stoppen (in het plaatje hiernaast is het de onderste).

Vervolgens ga je naar het Homebrew Channel en start je Configurable USB Loader. Er zal nu een spellen lijst laden met de games die op de externe schijf staan.

Opmerking: Spellen op de externe harde schijf staan in de map 'wbfs'.

Berichten: 1 week 5 dagen geleden door robjanssen #49008
robjanssen's Avatar
Met een softmod kun je ook NTSC spellen spelen vanaf de harde schijf.
Berichten: 1 week 5 dagen geleden door justjoy88 #49007
justjoy88's Avatar
I DID IT! Heeel erg bedankt! :) :woohoo:

Ik vraag me alleen af of ik ook NTSC spellen kan spelen? Ik heb in Priiload Region free ge-enabled..
Berichten: 3 weken 15 uren geleden door justjoy88 #48979
justjoy88's Avatar
Gek hoor. Ik denk dat ik het dan oversla en hoop dat ik bootmii later niet nodig heb.. thanks voor het snelle antwoorden!
Berichten: 3 weken 15 uren geleden door robjanssen #48978
robjanssen's Avatar
Dat klinkt toch als BootMii.
Raar dat de knoppen op de Wii dan niet werken.
Heb ik nog nooit mee gemaakt.
Berichten: 3 weken 19 uren geleden door justjoy88 #48976
justjoy88's Avatar
Ik heb in de HBC op home geklikt en toen launch bootmii. Ik zat een scherm met een stuk of 4 grijze grote buttons. Hier kan ik niet met mn console door navigeren omdat de knoppen op de wii gewoon reageren zoals ze altijd doen (power = uit bijv) en die gamecube controller reageert niet, hij knippert alleen als ik op de turbo of slow knoppen klik.
Berichten: 3 weken 21 uren geleden door robjanssen #48975
robjanssen's Avatar
Weet je wel zeker dat je BootMii gestart hebt?
Hoe ziet het scherm er uit?
Zit je niet nog in het HomeBrew Channel?
Berichten: 3 weken 21 uren geleden door justjoy88 #48974
justjoy88's Avatar
Klopt, maar als ik in Bootmii zit dan werken de knoppen nog hetzelfde. Ik kan er niet mee door het menu navigeren, de power knop zet de Wii uit, en de ejectknop eject nog steeds ipv rechts of links door het menu te gaan.. en die gamecube controller doet eigenlijk niets behalve knipperen.
Berichten: 3 weken 1 dag geleden door robjanssen #48972
robjanssen's Avatar
Je hoeft niet perse een backup te maken.
Je hebt de backup alleen nodig als je de Wii terug wilt brengen in de staat zoals die was voor de softmod.
Maar je kunt de Wii ook altijd terug zetten naar fabrieksinstellingen.
Dus je kunt de backup ook overslaan.

Maar waarom werken de knoppen op de Wii zelf niet met BootMii?
Hoe zet je de Wii aan dan?
Dan heb je toch ook de POWER-knop nodig?
En hoe haal je een DVD er uit, dan heb je toch de EJECT-knop nodig?
Berichten: 3 weken 1 dag geleden door justjoy88 #48968
justjoy88's Avatar
Hi Rob,

Beetje off topic, maar kan niet goed vinden waar ik dit moet plaatsen...

Niruwe Wii, HDD gecheckt en een Gamecube controller aangeschaft voor het maken van de NAND backup. De WII knconsole knoppen kon ik namelijk niet gebruiken om door het menu te scrollen. Gamecube controller lijkt helaas ook niet te werken? Heb all 4 de slots geprobeerd, maar hij knippert alleen als ik op de slow of turbo knop druk, verder doet hij helemaal niets. Heb ik later Bootmii nog nodig? Zo niet, dan sla ik misschien de backup maar over..
Berichten: 1 maand 2 dagen geleden door justjoy88 #48937
justjoy88's Avatar
Hi!

Nee, die HDD was echt totalloss... Super zonde, er stonden 150 spellen op. Naar aanleiding daarvan met deze HDD aan de slag gegaan, maar zoals je merkt tot nu toe zonder succes. Aangezien ik nu dat gekke witte Priiloader scherm krijg bij het opstarten, ga ik het morgenavond of woensdagavond helemaal opnieuw proberen met een nieuwe Wii en dan zal ik ook even m'n HDD formatteren... Even nog de compatible lijst van HDDs doorlopen en dan hopen dat het nu weer zal lukken!

Geweldig trouwens dat je zo snel reageert, heel fijn!

Retro systemen

Leden : 93806
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 4815935