Spellen op een externe schijf plaatsen en afspelen

In deze tutorial gaan we spellen op een externe schijf plaatsen. Deze schijf formatteren we naar FAT, zodat je er ook nog andere bestanden op kan plaatsen.

Benodigdheden

  • Externe HDD
  • Je moet de tutorial 'Softmod voor elke Wii' gevolgd hebben en het 'Softmod Finish Pakket' op je SD kaart hebben staan.
  • Wii Back-ups
  • Internet verbinding op de Wii
  • Wii Backup Manager Versie:0.3.8 Build 61

Let op: Je moet het originele spel gekocht hebben en in bezit hebben om hem op een externe HDD te plaatsen. Anders is ben je illegaal bezig.

Nog geen externe harde schijf? Wij raden deze aan!

Prijzen verschillen betreft het geheugen. 500GB geheugen is goed voor meer dan 100 spellen. Ga je de externe HDD ook gebruiken voor andere doeleinden? Dan kan je altijd groter nemen! Deze tutorial werkt namelijk ook met 2TB!

Stap 1 - Wii Backup Manager

Download Wii Backup Manager hierboven en pak het bestand uit. Je hebt nu een map met verschillende bestanden. Open het bestand 'WiiBackupManager'. Vervolgens zal er een programma openen.

Nu gaan we de externe harde schijf formatteren naar NTFS. Indien de schijf al geformatteerd is, is dat niet nodig. Indien je geen belangrijke bestanden op de externe harde schijf hebt staan, raden we je wel aan om te formatteren. Is het een nieuwe harde schijf? Dan formatteer je hem ook even!

Ga naar 'Tools' (bovenaan) en druk op 'Format drives...'. Vul vervolgens bij 'Drive' de harde schijf in (welk slot deze zit) en bij 'New file system' vul je 'NTFS' in. Daarna druk je op 'Start' en kies 'Yes'. De schijf wordt nu geformatteerd. Na het formatteren krijg je een melding, namelijk 'Format complete'.

Druk nu op het tabblad 'Drive 1'. Vervolgens vul je bij 'Inactive' de externe harde schijf in, bijvoorbeeld 'E', indien deze in slot E zit. Ga vervolgens naar het tabblad 'Files' en druk op 'Add'. Zoek nu het spel dat je op de externe schijf wilt plaatsen. Vink vervolgens het spel aan en druk op 'Transfer'

Wii Backup manager. Wii Backup Manager

Het spel wordt nu naar de externe HDD verplaatst. Dit kan even duren.

Stap 2 - Spel afspelen met Configurable USB Loader

WiiNadat het spel erop staat, kan je de externe harde schijf uit je computer halen en in je Wii stoppen. Je moet hem in het USB Slot aan de rechter kant stoppen (in het plaatje hiernaast is het de onderste).

Vervolgens ga je naar het Homebrew Channel en start je Configurable USB Loader. Er zal nu een spellen lijst laden met de games die op de externe schijf staan.

Opmerking: Spellen op de externe harde schijf staan in de map 'wbfs'.

Berichten: 1 week 6 dagen geleden door Christiaanzwll #47044
Christiaanzwll's Avatar
Vanavond even een avondje besteed aan het softmodden en met de handleiding was het een eitje. Ik heb van te voren alles ge-update en toen ermee aan de slag gegaan.
Berichten: 1 maand 1 week geleden door robjanssen #46943
robjanssen's Avatar
Je kunt het beste Wii Backup Manager gebruiken.
www.mediafire.com/download/qkqlgp5dylakv...ger-0.4.5Build78.rar

Of WBFS Manager.
Berichten: 1 maand 1 week geleden door Hescell #46942
Hescell's Avatar
Ik heb met deze simpele tutorial me externe schijf kunnen prepareren en nu vraag ik me ook af hoe ik nu als ik spellen download ze kan 'adden op de schijf.

bij voorbaat dank.
Berichten: 1 maand 4 weken geleden door smellflowers #46862
smellflowers's Avatar
THX-UltraII schreef:
Hi guys,

Ik heb EXACT de handleiding gevolgd zoals hier omschreven downloadtutorial.nl/nintendo-wii/6-softm.../460-artikel112.html

Als ik nu de usb loader vanuit het Wii menu start lijkt de usb loader op te willen starten maar ik wordt vervolgens meteen naar het Wii hoofdmenu terug gestuurd. Wat kan dit zijn?

Ik heb via de Wii backup manager (build 78) het .wbfs bestand op mijn externe usb stick (64gb usb 3.0 stick) gezet via zowel NTFS, FAT als WBFS.

Wat kan het zijn dat ik niet goed doe of mis?


Zit je sd-kaart met het finishpack in de wii?
Berichten: 2 maanden 1 dag geleden door THX-UltraII #46860
THX-UltraII's Avatar
Hi guys,

Ik heb EXACT de handleiding gevolgd zoals hier omschreven downloadtutorial.nl/nintendo-wii/6-softm.../460-artikel112.html

Als ik nu de usb loader vanuit het Wii menu start lijkt de usb loader op te willen starten maar ik wordt vervolgens meteen naar het Wii hoofdmenu terug gestuurd. Wat kan dit zijn?

Ik heb via de Wii backup manager (build 78) het .wbfs bestand op mijn externe usb stick (64gb usb 3.0 stick) gezet via zowel NTFS, FAT als WBFS.

Wat kan het zijn dat ik niet goed doe of mis?
Berichten: 3 maanden 2 weken geleden door rickwormer #46720
rickwormer's Avatar
Hoe krijg ik gamecube games werkende?
Ik zet de iso erop maar ik krijg geen weergave van het spel.
Ik probeer dit al een tijd te fiksen maar het lukt niet :(
HELP PLS!
Berichten: 7 maanden 1 week geleden door Albertusjanssen #45602
Albertusjanssen's Avatar
Als ik meer dan 3 spellen op de hardeschijf zet herkend de wij ze niet. De eerste 3 die ik op de schijf zet speel de wij perfect af de overige niet???
Welke instelling staat verkeerd?
Berichten: 7 maanden 3 weken geleden door Jesseliena #45523
Jesseliena's Avatar
Hoe werkt dit met Gamecube isos? Ik heb het namelijk geprobeerd maar Wii Backup Manager geeft problemen bij elke gc iso...
Berichten: 9 maanden 2 weken geleden door robjanssen #45288
robjanssen's Avatar
Probeer de controllers eens opnieuw te sync-en.
Rode knop op de Wii onder klepje naast SD kaartje.
En met de rode knop op de controller bij de batterij.

Je kunt ook de sync knop op de Wii 30 seconden ingedrukt houden, dan zijn alle controllers gereset.
En moet je alle controllers een keer opnieuw sync-en.
Berichten: 9 maanden 2 weken geleden door rickwormer #45287
rickwormer's Avatar
Helaas niet, de controllers gaan allemaal uit wanneer ik de usbloader aanzet. Ik moet ze opnieuw aanzetten wanneer ik in de usbloader zit. Enige suggesties?

Retro systemen

Leden : 82404
Artikelen : 1760
Artikelen bekeken hits : 3821178