Spellen op een externe schijf plaatsen en afspelen

In deze tutorial gaan we spellen op een externe schijf plaatsen. Deze schijf formatteren we naar FAT, zodat je er ook nog andere bestanden op kan plaatsen.

Benodigdheden

  • Externe HDD
  • Je moet de tutorial 'Softmod voor elke Wii' gevolgd hebben en het 'Softmod Finish Pakket' op je SD kaart hebben staan.
  • Wii Back-ups
  • Internet verbinding op de Wii
  • Wii Backup Manager Versie:0.3.8 Build 61

Let op: Je moet het originele spel gekocht hebben en in bezit hebben om hem op een externe HDD te plaatsen. Anders is ben je illegaal bezig.

Nog geen externe harde schijf? Wij raden deze aan!

Prijzen verschillen betreft het geheugen. 500GB geheugen is goed voor meer dan 100 spellen. Ga je de externe HDD ook gebruiken voor andere doeleinden? Dan kan je altijd groter nemen! Deze tutorial werkt namelijk ook met 2TB!

Stap 1 - Wii Backup Manager

Download Wii Backup Manager hierboven en pak het bestand uit. Je hebt nu een map met verschillende bestanden. Open het bestand 'WiiBackupManager'. Vervolgens zal er een programma openen.

Nu gaan we de externe harde schijf formatteren naar NTFS. Indien de schijf al geformatteerd is, is dat niet nodig. Indien je geen belangrijke bestanden op de externe harde schijf hebt staan, raden we je wel aan om te formatteren. Is het een nieuwe harde schijf? Dan formatteer je hem ook even!

Ga naar 'Tools' (bovenaan) en druk op 'Format drives...'. Vul vervolgens bij 'Drive' de harde schijf in (welk slot deze zit) en bij 'New file system' vul je 'NTFS' in. Daarna druk je op 'Start' en kies 'Yes'. De schijf wordt nu geformatteerd. Na het formatteren krijg je een melding, namelijk 'Format complete'.

Druk nu op het tabblad 'Drive 1'. Vervolgens vul je bij 'Inactive' de externe harde schijf in, bijvoorbeeld 'E', indien deze in slot E zit. Ga vervolgens naar het tabblad 'Files' en druk op 'Add'. Zoek nu het spel dat je op de externe schijf wilt plaatsen. Vink vervolgens het spel aan en druk op 'Transfer'

Wii Backup manager. Wii Backup Manager

Het spel wordt nu naar de externe HDD verplaatst. Dit kan even duren.

Stap 2 - Spel afspelen met Configurable USB Loader

WiiNadat het spel erop staat, kan je de externe harde schijf uit je computer halen en in je Wii stoppen. Je moet hem in het USB Slot aan de rechter kant stoppen (in het plaatje hiernaast is het de onderste).

Vervolgens ga je naar het Homebrew Channel en start je Configurable USB Loader. Er zal nu een spellen lijst laden met de games die op de externe schijf staan.

Opmerking: Spellen op de externe harde schijf staan in de map 'wbfs'.

Berichten: 14 uren 42 minuten geleden door justjoy88 #48937
justjoy88's Avatar
Hi!

Nee, die HDD was echt totalloss... Super zonde, er stonden 150 spellen op. Naar aanleiding daarvan met deze HDD aan de slag gegaan, maar zoals je merkt tot nu toe zonder succes. Aangezien ik nu dat gekke witte Priiloader scherm krijg bij het opstarten, ga ik het morgenavond of woensdagavond helemaal opnieuw proberen met een nieuwe Wii en dan zal ik ook even m'n HDD formatteren... Even nog de compatible lijst van HDDs doorlopen en dan hopen dat het nu weer zal lukken!

Geweldig trouwens dat je zo snel reageert, heel fijn!
Berichten: 15 uren 4 minuten geleden door robjanssen #48936
robjanssen's Avatar
In een eerdere post zeg je dat de HDD er mee "gestopt" is.
Gebruik je nu nog steeds dezelfde HDD?
Mogelijk dat het dan toch aan de HDD ligt.

Ik kom uit Lage Mierde. Dus als je in de gelegenheid bent, dan wil ik er wel eens naar kijken.
Berichten: 16 uren 4 minuten geleden door justjoy88 #48935
justjoy88's Avatar
Lijkt me niet? Ik zie de spellen wel op de PC. Dat is ook het gekke.

Ik ga denk ik de lijst met compatible HDDs er maar even bijpakken voordat ik het met de nieuwe Wii probeer morgen..
Berichten: 16 uren 44 minuten geleden door robjanssen #48934
robjanssen's Avatar
Kan het niet aan de harde schijf liggen?
Als je de harde schijf op de computer aansluit, zie je dan nog wel de spellen die er op staan?
Berichten: 17 uren 31 minuten geleden door justjoy88 #48933
justjoy88's Avatar
Hi Rob,

Ik dacht dat ik dat op dit forum gezien heb.. Ik heb hem later wel geformatteerd en opnieuw het finish pakket erop gezet, maar hij ziet de spellen niet. USB loader gaat weer terug naar mn hoofdmenu en Neogamma ziet geen spellen..

Het is nu nog een stap erger, mijn Wii opent in Priiloader. Wit scherm en kan niets met m'n controller. Morgen nieuwe Wii, nieuwe kansen.... :/
Berichten: 17 uren 41 minuten geleden door robjanssen #48932
robjanssen's Avatar
Waar heb je gelezen dat er geen txt-bestanden op mogen staan?

Heb je het Finish Pack van deze site op je SD kaartje gezet?
Anders het SD kaartje een keer formatteren (maak voor de zekerheid een backup)
En dan daarna het Finish Pack van deze site op het SD kaartje zetten, en dan nogmaals proberen!
Berichten: 6 dagen 8 uren geleden door justjoy88 #48919
justjoy88's Avatar
Hi,

Ik heb braaf alle stappen gevolgd. Mijn wii was al eerder gesoftmod, alleen is mijn HDD er na een tijdje mee gestopt. Ik heb toen eerst alleen het HDD configureer gedeelte opnieuw gedaan, maar net toch maar de hele softmod (de versie voor al eerder gesoftmodde Wii's). Alles gaat goed, totdat ik mijn spellen wil openen. De configurable USB loader loopt vast bij het CFG scherm, waarna hij aangeeft het config.txt bestand niet te kunnen vinden. Ik krijg de optie om dit over te slaan met A, maar mijn controller houdt ermee op zodra ik de congigurable USB loader open. Nu net Neogamma geprobeerd, maar die ziet mijn HDD niet.

Ik las er net iets over dat er geen .txt bestanden op de SD kaart moeten staan, maar bij het finishpakket zitten wel txt bestanden? moet ik die allemaal verwijderen?

Help!! :(
Berichten: 3 weken 6 dagen geleden door robjanssen #48866
robjanssen's Avatar
Droprianne schreef:
Hi,

Hij geeft bij mij aan dat er spellen opstaan, maar op het moment dat ik ze wil spelen geven ze foutmeldingen en loopt mn wii vast... Iemand een idee om dit te verhelpen?

Heb je het probleem bij alle spellen?
Welke foutmelding krijg je?
Hoe lang is het geleden dat je de Wii hebt gesoftmod?
Heb je de tutorial van deze site gevolgd?
Berichten: 3 weken 6 dagen geleden door DUSKvsDAWN #48865
DUSKvsDAWN's Avatar
hoi allemaal,

toch een nieuwe harde schijf gekocht, die sd kaart deed het toch niet. Mijn wii doet het nu verder prima op 1 ding na: tijdens het spelen krijg ik telkens een paar seconde tussendoor een zwart scherm met de tekst: reading disk, of disc lezen, afhankelijk van de taal van het spel. iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? het is gruwelijk irritant. Ik heb een 1TB Toshiba Canvio Ready harde schijf, mocht deze info verschil maken :)
Berichten: 3 weken 6 dagen geleden door Droprianne #48864
Droprianne's Avatar
Hi,

Hij geeft bij mij aan dat er spellen opstaan, maar op het moment dat ik ze wil spelen geven ze foutmeldingen en loopt mn wii vast... Iemand een idee om dit te verhelpen?

Retro systemen

Leden : 92932
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 4780542