Spellen op een externe schijf plaatsen en afspelen

In deze tutorial gaan we spellen op een externe schijf plaatsen. Deze schijf formatteren we naar FAT, zodat je er ook nog andere bestanden op kan plaatsen.

Benodigdheden

  • Externe HDD
  • Je moet de tutorial 'Softmod voor elke Wii' gevolgd hebben en het 'Softmod Finish Pakket' op je SD kaart hebben staan.
  • Wii Back-ups
  • Internet verbinding op de Wii
  • Wii Backup Manager Versie:0.3.8 Build 61

Let op: Je moet het originele spel gekocht hebben en in bezit hebben om hem op een externe HDD te plaatsen. Anders is ben je illegaal bezig.

Nog geen externe harde schijf? Wij raden deze aan!

Prijzen verschillen betreft het geheugen. 500GB geheugen is goed voor meer dan 100 spellen. Ga je de externe HDD ook gebruiken voor andere doeleinden? Dan kan je altijd groter nemen! Deze tutorial werkt namelijk ook met 2TB!

Stap 1 - Wii Backup Manager

Download Wii Backup Manager hierboven en pak het bestand uit. Je hebt nu een map met verschillende bestanden. Open het bestand 'WiiBackupManager'. Vervolgens zal er een programma openen.

Nu gaan we de externe harde schijf formatteren naar NTFS. Indien de schijf al geformatteerd is, is dat niet nodig. Indien je geen belangrijke bestanden op de externe harde schijf hebt staan, raden we je wel aan om te formatteren. Is het een nieuwe harde schijf? Dan formatteer je hem ook even!

Ga naar 'Tools' (bovenaan) en druk op 'Format drives...'. Vul vervolgens bij 'Drive' de harde schijf in (welk slot deze zit) en bij 'New file system' vul je 'NTFS' in. Daarna druk je op 'Start' en kies 'Yes'. De schijf wordt nu geformatteerd. Na het formatteren krijg je een melding, namelijk 'Format complete'.

Druk nu op het tabblad 'Drive 1'. Vervolgens vul je bij 'Inactive' de externe harde schijf in, bijvoorbeeld 'E', indien deze in slot E zit. Ga vervolgens naar het tabblad 'Files' en druk op 'Add'. Zoek nu het spel dat je op de externe schijf wilt plaatsen. Vink vervolgens het spel aan en druk op 'Transfer'

Wii Backup manager. Wii Backup Manager

Het spel wordt nu naar de externe HDD verplaatst. Dit kan even duren.

Stap 2 - Spel afspelen met Configurable USB Loader

WiiNadat het spel erop staat, kan je de externe harde schijf uit je computer halen en in je Wii stoppen. Je moet hem in het USB Slot aan de rechter kant stoppen (in het plaatje hiernaast is het de onderste).

Vervolgens ga je naar het Homebrew Channel en start je Configurable USB Loader. Er zal nu een spellen lijst laden met de games die op de externe schijf staan.

Opmerking: Spellen op de externe harde schijf staan in de map 'wbfs'.

Berichten: 3 dagen 13 uren geleden door justjoy88 #48919
justjoy88's Avatar
Hi,

Ik heb braaf alle stappen gevolgd. Mijn wii was al eerder gesoftmod, alleen is mijn HDD er na een tijdje mee gestopt. Ik heb toen eerst alleen het HDD configureer gedeelte opnieuw gedaan, maar net toch maar de hele softmod (de versie voor al eerder gesoftmodde Wii's). Alles gaat goed, totdat ik mijn spellen wil openen. De configurable USB loader loopt vast bij het CFG scherm, waarna hij aangeeft het config.txt bestand niet te kunnen vinden. Ik krijg de optie om dit over te slaan met A, maar mijn controller houdt ermee op zodra ik de congigurable USB loader open. Nu net Neogamma geprobeerd, maar die ziet mijn HDD niet.

Ik las er net iets over dat er geen .txt bestanden op de SD kaart moeten staan, maar bij het finishpakket zitten wel txt bestanden? moet ik die allemaal verwijderen?

Help!! :(
Berichten: 3 weken 3 dagen geleden door robjanssen #48866
robjanssen's Avatar
Droprianne schreef:
Hi,

Hij geeft bij mij aan dat er spellen opstaan, maar op het moment dat ik ze wil spelen geven ze foutmeldingen en loopt mn wii vast... Iemand een idee om dit te verhelpen?

Heb je het probleem bij alle spellen?
Welke foutmelding krijg je?
Hoe lang is het geleden dat je de Wii hebt gesoftmod?
Heb je de tutorial van deze site gevolgd?
Berichten: 3 weken 3 dagen geleden door DUSKvsDAWN #48865
DUSKvsDAWN's Avatar
hoi allemaal,

toch een nieuwe harde schijf gekocht, die sd kaart deed het toch niet. Mijn wii doet het nu verder prima op 1 ding na: tijdens het spelen krijg ik telkens een paar seconde tussendoor een zwart scherm met de tekst: reading disk, of disc lezen, afhankelijk van de taal van het spel. iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? het is gruwelijk irritant. Ik heb een 1TB Toshiba Canvio Ready harde schijf, mocht deze info verschil maken :)
Berichten: 3 weken 3 dagen geleden door Droprianne #48864
Droprianne's Avatar
Hi,

Hij geeft bij mij aan dat er spellen opstaan, maar op het moment dat ik ze wil spelen geven ze foutmeldingen en loopt mn wii vast... Iemand een idee om dit te verhelpen?
Berichten: 1 maand 2 weken geleden door DUSKvsDAWN #48808
DUSKvsDAWN's Avatar
Regelmatig deze handleiding en andere handleidingen gevolgd. Maakt niet uit hoe ik het doe, elke keer herkent hij de spellen niet. Dit is op eens gekomen. Heb mijn harde schijf niet laten ketsen, en heb in de tussentijd niks veranderd. Uiteraard geformatteerd in NTFS. Uiteraard dus alle instructies gevolgd en alles gaat prima. Tot het moment dat ik mijn harde schijf aansluit. De spellen verschijnen niet, wat ik ook probeer. Ook alternatieven voor USB Loader geprobeerd, maar precies hetzelfde probleem. Verder werkt mijn harde schijf gewoon prima als ik hem met mijn laptop gebruik. Enig idee?

Edit: Geen f*cking idee hoe dit gewerkt heeft maareh... Ik had nog een micro sd kaart liggen vanuit China van 500gb. Die werkte uiteraard niet op mijn telefoon waar hij eigenlijk voor bedoeld is. Ik heb hem in zo'n usb ding gestopt, en die gebruikt in plaats van mij harde schijf. Klonoa als testje er naar toe gekopieƫrd... EN HIJ DOET HET! Werkelijk GEEN FLAUW IDEE hoe dit het in godsnaam kan doen, maar wel blij :)
Berichten: 4 maanden 3 dagen geleden door robjanssen #48731
robjanssen's Avatar
Aan de harde schijf misschien?
Kun je een andere schijf proberen?
Berichten: 4 maanden 3 dagen geleden door MrNielsieboy17 #48728
MrNielsieboy17's Avatar
Hoi,

Ik heb net mijn Wii omgebouwd via pakket 2 via 'softmod voor elke firmware'.
Alles is gelukt, via het homebrew channel laad hij de spellen die ik op me hdd heb staan, maar als ik start, geeft hij het scherm met het polsbandje, en daarna zwart beeld als ik op A druk.
Waar kan het dan nog aan liggen?
Berichten: 4 maanden 4 dagen geleden door robjanssen #48723
robjanssen's Avatar
Hoe zet je de spellen op de harde schijf?
Met welk programma.

Ik formatteer de harde schijf altijd als FAT32 (32kbs)
Daarna zet ik met Wii Backup Manager de spellen op de harde schijf.
De spellen komen dan in een "wbfs"-map te staan, met daarin een map per spel.
Berichten: 4 maanden 4 dagen geleden door Conquesta #48722
Conquesta's Avatar
hoi,
ik heb alles gedaan wat hierboven staat, maar hij herkent de spellen niet van mijn harde schijf. ze staan in wbfs formaat, ik had de HD eerst geformateerd in NTFS formaat (maak keuze 32 of 64 kbs iets uit?)
sluit usb aan op de juiste poort, maar aantal spellen = 0. wat kan het probleem zijn (vroeger is het wel eens gelukt met een andere harde schijf)
Berichten: 4 maanden 3 weken geleden door robjanssen #48700
robjanssen's Avatar
Heb je nog een andere harde schijf waarmee je kunt testen?

Retro systemen

Leden : 92881
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 4777444