* @GNU General Public License */ // no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // register the handler $mainframe->registerEvent( 'onPrepareContent', 'plgInsertHTMLEditorButton' ); function plgInsertHTMLEditorButton( &$row, &$params, $page ) { global $mainframe; $pattern = '/\{HTML\}(.*?)\{\/HTML\}/i'; // match {HTML}...{/HTML} case no sensitive, execute php in string replace // Security $acl =& JFactory::getACL(); if( $acl->getAroGroup($row->created_by)->id >= 23 || $acl->getAroGroup($row->modified_by)->id >= 23 ) $row->text = preg_replace_callback( $pattern, 'IHEBP_decodehtmlspecialchars', $row->text ); } function IHEBP_decodehtmlspecialchars( $match ) { $match[1] = str_ireplace( "
", "\n", $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("<",">"), array("<",">"), $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("{apos}","{quot}","{amp}"), array("'","\"","&"), $match[1] ); return $match[1]; }

Spellen op een externe schijf plaatsen en afspelen

In deze tutorial gaan we spellen op een externe schijf plaatsen. Deze schijf formatteren we naar FAT, zodat je er ook nog andere bestanden op kan plaatsen.

Benodigdheden

  • Externe HDD
  • Je moet de tutorial 'Softmod voor elke Wii' gevolgd hebben en het 'Softmod Finish Pakket' op je SD kaart hebben staan.
  • Wii Back-ups
  • Internet verbinding op de Wii
  • Wii Backup Manager Versie:0.3.8 Build 61

Let op: Je moet het originele spel gekocht hebben en in bezit hebben om hem op een externe HDD te plaatsen. Anders is ben je illegaal bezig.

Nog geen externe harde schijf? Wij raden deze aan!

Prijzen verschillen betreft het geheugen. 500GB geheugen is goed voor meer dan 100 spellen. Ga je de externe HDD ook gebruiken voor andere doeleinden? Dan kan je altijd groter nemen! Deze tutorial werkt namelijk ook met 2TB!

Stap 1 - Wii Backup Manager

Download Wii Backup Manager hierboven en pak het bestand uit. Je hebt nu een map met verschillende bestanden. Open het bestand 'WiiBackupManager'. Vervolgens zal er een programma openen.

Nu gaan we de externe harde schijf formatteren naar NTFS. Indien de schijf al geformatteerd is, is dat niet nodig. Indien je geen belangrijke bestanden op de externe harde schijf hebt staan, raden we je wel aan om te formatteren. Is het een nieuwe harde schijf? Dan formatteer je hem ook even!

Ga naar 'Tools' (bovenaan) en druk op 'Format drives...'. Vul vervolgens bij 'Drive' de harde schijf in (welk slot deze zit) en bij 'New file system' vul je 'NTFS' in. Daarna druk je op 'Start' en kies 'Yes'. De schijf wordt nu geformatteerd. Na het formatteren krijg je een melding, namelijk 'Format complete'.

Druk nu op het tabblad 'Drive 1'. Vervolgens vul je bij 'Inactive' de externe harde schijf in, bijvoorbeeld 'E', indien deze in slot E zit. Ga vervolgens naar het tabblad 'Files' en druk op 'Add'. Zoek nu het spel dat je op de externe schijf wilt plaatsen. Vink vervolgens het spel aan en druk op 'Transfer'

Wii Backup manager. Wii Backup Manager

Het spel wordt nu naar de externe HDD verplaatst. Dit kan even duren.

Stap 2 - Spel afspelen met Configurable USB Loader

WiiNadat het spel erop staat, kan je de externe harde schijf uit je computer halen en in je Wii stoppen. Je moet hem in het USB Slot aan de rechter kant stoppen (in het plaatje hiernaast is het de onderste).

Vervolgens ga je naar het Homebrew Channel en start je Configurable USB Loader. Er zal nu een spellen lijst laden met de games die op de externe schijf staan.

Opmerking: Spellen op de externe harde schijf staan in de map 'wbfs'.

Berichten: 7 maanden 2 weken geleden door Michiels #62909
Michiels's Avatar
Dag,
Ik heb lang geleden mijn Wii eens gesoftmod en deze werkt nog steeds maar ik had vroeger een programma op PC voor de updates uit gedownloade spellen te halen. Is dit eigenlijk nog steeds nodig of niet?
Mvg
Berichten: 8 maanden 2 weken geleden door Moppersmurf52 #62822
Moppersmurf52's Avatar
Dat kan aan je HD liggen, niet alle werken goed. Ik had zelf CFG die niet werkte. Heb via het softmod pakket een andere geïnstalleerd die wel werkt.
Berichten: 8 maanden 2 weken geleden door Marley95 #62794
Marley95's Avatar
Thank god dat hier nog een forum over is.. ik heb net mijn wii opnieuw gesoftmod en al deze stappen gevolgd, maar op het moment dat ik de Configurable USB Loader open via Homebrew Channel, krijg ik een scherm met "device is not responding". De HDD zit gewoon in het rechtse poortje. Heeft iemand enig idee hoe ik de Wii m kan laten herkennen?
Berichten: 1 jaar 2 weken geleden door robjanssen #49052
robjanssen's Avatar
Bijna geen enkele DVD-speler in de pc/laptop kan een originele Wii DVD lezen.
Alleen enkele LG modellen kunnen dat (voor zover ik weet)

Als je een (originele) DVD op je harde schijf wilt zetten, dan kun je dat het beste via de USB Loader op de Wii doen.
Start op de Wii de USB Loader (met USB Loader GX werkt het zeker)
Doe dan de DVD met het spel in de Wii.
Dan komt er een melding of je het spel wilt installeren.
Kies dan Ja.
En dan wordt het spel op je harde schijf geplaatst.
Berichten: 1 jaar 2 weken geleden door BramO #49051
BramO's Avatar
Ik start de WiiBackupManager. Tot zover nog geen probleem. Wanneer een disc in mijn DVD-rom stop herkent hij deze niet. Hoe los ik dit op?
Berichten: 1 jaar 1 maand geleden door robjanssen #49008
robjanssen's Avatar
Met een softmod kun je ook NTSC spellen spelen vanaf de harde schijf.
Berichten: 1 jaar 1 maand geleden door justjoy88 #49007
justjoy88's Avatar
I DID IT! Heeel erg bedankt! :) :woohoo:

Ik vraag me alleen af of ik ook NTSC spellen kan spelen? Ik heb in Priiload Region free ge-enabled..
Berichten: 1 jaar 1 maand geleden door justjoy88 #48979
justjoy88's Avatar
Gek hoor. Ik denk dat ik het dan oversla en hoop dat ik bootmii later niet nodig heb.. thanks voor het snelle antwoorden!
Berichten: 1 jaar 1 maand geleden door robjanssen #48978
robjanssen's Avatar
Dat klinkt toch als BootMii.
Raar dat de knoppen op de Wii dan niet werken.
Heb ik nog nooit mee gemaakt.
Berichten: 1 jaar 1 maand geleden door justjoy88 #48976
justjoy88's Avatar
Ik heb in de HBC op home geklikt en toen launch bootmii. Ik zat een scherm met een stuk of 4 grijze grote buttons. Hier kan ik niet met mn console door navigeren omdat de knoppen op de wii gewoon reageren zoals ze altijd doen (power = uit bijv) en die gamecube controller reageert niet, hij knippert alleen als ik op de turbo of slow knoppen klik.

Retro systemen

Leden : 104501
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 5219108