* @GNU General Public License */ // no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); // register the handler $mainframe->registerEvent( 'onPrepareContent', 'plgInsertHTMLEditorButton' ); function plgInsertHTMLEditorButton( &$row, &$params, $page ) { global $mainframe; $pattern = '/\{HTML\}(.*?)\{\/HTML\}/i'; // match {HTML}...{/HTML} case no sensitive, execute php in string replace // Security $acl =& JFactory::getACL(); if( $acl->getAroGroup($row->created_by)->id >= 23 || $acl->getAroGroup($row->modified_by)->id >= 23 ) $row->text = preg_replace_callback( $pattern, 'IHEBP_decodehtmlspecialchars', $row->text ); } function IHEBP_decodehtmlspecialchars( $match ) { $match[1] = str_ireplace( "
", "\n", $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("<",">"), array("<",">"), $match[1] ); $match[1] = str_replace( array("{apos}","{quot}","{amp}"), array("'","\"","&"), $match[1] ); return $match[1]; }

hololens-kamer-transformatieIk weet niet of jullie al van de HoloLens hebben gehoord,
maar deze nieuwe ontwikkeling is er weer zo een als
project Nathal oftewel Kinect met (zoals
Uri Geller altijd zegt) MINDBLOWING nieuwe technologie.

Wat is de Hololens vraag je dan af?

De Hololens is een combinatie van Google Glass en de
Virtual Reality bril Oculus Rift in 1 product. HoloLens lijkt op een
skibril voorzien van transparante glazen waardoor de gebruiker zowel de echte omgeving en de virtuele objecten (de holograms) geprojecteerd ziet, de bril heeft ook speakers ingebouwd die interactief reageren met de holograms waardoor alles levensecht
lijkt.microsoft hololensbrilVergeleken met andere VR brillen heeft de HoloLens geen PC of verbinding met een andere apparaat nodig, alle benodigde hardware is ingebouwd en het brilletje draait op Windows 10. Er zijn geen precieze details van de hardware maar er zitten natuurlijk moeten er een CPU en GPU in zitten, uit de geruchten kan ik halen dat het om een Intel Cherry Trail-Atom zou moeten gaan. Alle data van de sensors zouden door een HPU (Holographic Processing Unit) verwerkt moeten worden, deze is door Microsoft zelf ontworpen. Volgens de bedenker ''Alex Kipman'' zou de werking hetzelfde moeten zijn als de kinect maar dan veel efficienter, met een groter bereik dankzij de betere en meerdere sensors. Ook zitten er speakers in een microfoon in.

Oke, je kan nu holograms zien maar hoe bestuur je wat je ziet?

HoloLens kan worden bedient met je handen, je kan wijzen, vastpakken en verplaatsen, vergroten en verkleinen maar dat is niet alles. Er kan verder bedient worden met de stem, een tablet met Windows 10 of simpelweg met een PC met Windows 10 en je simpele vertrouwde muis.

Wat kan je er precies met de HoloLens?


Er worden continue nieuwe idee├źn bedacht en ontworpen, maar wat voor toepassingen ze nu al hebben laten zien is best ongelovelijk. Denk aan samen iets repareren met virtuele instructies, virtueel Minecraft spelen, met je collega's de prototype van je nieuwe gebouw nalopen of wat dacht je van de planeet Mars verkennen? Het beste is om dit in een video te zien, ik heb de beste en leukste video's aan het eind van dit artikel voor jullie opgesomd.

Het verwachte prijskaartje?

Als laatste maar zeker niet het minst belangrijke is het prijskaartje. Wat al zeker is, is dat dit meer zal kosten dan een next gen console zoals de PS4 of Xbox One, zelfs meer dan een smartphone, meer iets als een sterke laptop. Verwachting is dus dat de prijs rond de 1000 USD zal zijn. Verwacht wordt dat de HoloLens vlak na de release van Windows 10 (later dit jaar) uitgebracht zal worden.

 

Berichten: 2 jaren 4 maanden geleden door Devian #47548
Devian's Avatar
Ik zie mezelf wel gamen op deze manier :D

Retro systemen

Leden : 105178
Artikelen : 1772
Artikelen bekeken hits : 5263107